Zestaw koła zamachowego ze specjalnej stali jednomasowej ze sprzęgłem z miedzianą tarczą i wzmocnioną tarczą dociskową. Może być montowany w pojazdach Doblo, Marea, Bravo, Multipla, Grande Punto z silnikami 1.9 8v JTD do zastosowań o mocy do i powyżej 300 KM
Zestaw lekkiego, jednomasowego, stalowego koła zamachowego ze wzmocnionym sprzęgłem do wymiany jak na standardowe, z koroną czujnika prędkości obrotowej do Renault Clio 3000 V6 Maxi ze wzmocnionym sprzęgłem ze zwykłym systemem odzyskiwania zużycia równym sprzęgłu oryginalnej serii. Unikalna konstrukcja Protoxyde, której nie można znaleźć w tego typu sprzęgle. Zestaw sprzęgła z jednomasowym kołem zamachowym, który można zamontować w obu wersjach Renault Clio V6 zarówno na fazie 1, jak i fazie 2.
Zestaw z koła zamachowego stali specjalnej mono-wyprodukowanej w celu dostosowania konkretnej dysk ze sprężynami dociskowymi wraz z płytą dociskową wzmacniania.
Zestaw jednomasowego koła zamachowego ze stali ze sprzęgłem ferodo (nie z miedzi) i wzmocnioną płytą dociskową ProtoXide Fiat 500 Abarth oraz wszystkimi silnikami Fiat Grande Punto, Alfa Romeo Giulietta Alfaromeo Mito z silnikiem Fiat 1400 16v turbo T-Jet. Lekkie stalowe koło zamachowe obrabiane CNC, które można zainstalować zarówno w 5-6 biegowych manualnych, jak i automatycznych skrzyniach biegów MTA.
Jednomasowe stalowe koło zamachowe do wszystkich silników Fiat 500 0.9 105 TwinAir turbo i samochodów z organicznym zespołem sprzęgła hamulcowego (nie miedzianym) i wzmocnioną tarczą dociskową ProtoXide. Może być montowany we wszystkich 5-6-biegowych manualnych skrzyniach biegów.
Zestaw jednomasowego stalowego koła zamachowego z dedykowaną zmodyfikowaną tarczą sprzęgła FERODO (nie miedzianą) i wzmocnioną tarczą dociskową ProtoXide Fiat 500 Abarth wykonaną przez ProtoXide NA NOWYM PROTOXIDE DESIGN do montażu we wszystkich podobnych silnikach, takich jak Fiat Grande Punto, Alfa Romeo Giulietta Alfa Romeo Mito z silnikiem Fiat 1400 16v turbo T-Jet. Lekkie koło zamachowe wykonane z litej stali obrabianej CNC, które można zamontować w 5 i 6-biegowych manualnych skrzyniach biegów, zarówno w wersjach z silnikiem manualnym, jak i Multiair
Zestaw koła zamachowego SINGLE MASS Citroen DS3 1600 208 KM Peugeot 208 GTi THP 200-208 KM z lżejszej stali ze wzmocnionym i powiększonym sprzęgłem. Kod silnika 5G04 - 5GR
Zestaw z jednomasowym kołem zamachowym Toyota Yaris Gr Turbo ze wzmocnionym sprzęgłem z 6-tarczową miedzianą tarczą ze sprężynami oporowymi i sprężyną przeciwzginaną w sprzęgle.
Zestaw Alfa 147 GTA 3200 V6 składający się z jednomasowego stalowego koła zamachowego i zestawu sprzęgła ze wzmocnioną tarczą dociskową oraz możliwością wyboru tarczy sprzęgła w oparciu o zastosowanie i moc, którą ma obsługiwać.